Twitter via SMS

Wie bij de Twitter Settings kijkt, ziet daar een tabblad “Mobile”. In Nederland is het gebruik hiervan echter niet mogelijk. Hoewel.. Gelukkig leiden er meerdere sms’jes naar Twitter.

Voor wie geen internet (abonnement) op zijn of haar telefoon heeft, maar niet alleen vanaf de computer wil Twitteren, biedt de volgende site de mogelijkheid om tegen normaal sms-tarief statusberichten op Twitter te plaatsen (te “Tweeten”).

Wat moet je hiervoor doen?

 • Ga naar de website Sms2Tweet.nl en koppel daar je Twitter-account aan je mobiele nummer.
 • Je kan nu twee opties aan- of uitzetten: (1) Iedereen mag mijn mobiele tweets lezen en (2) Ik wil gratis tweeten.
 • Optie 1 maakt je tweets ook zichtbaar op de pagina’s van sms2tweet.nl
 • Als je optie 2 uitschakelt krijg je na je tweet-sms een bevestiging dat het (wel of niet) gelukt is. Dit kost 25ct p.o.b. Als je optie 2 inschakelt betaal je dus niet extra, naast de standaardkosten van een sms’je.
 • Als je dit gedaan hebt kan je als volgt tweeten vanaf je telefoon: sms TWEET en dan je tweetbericht naar 1008.

Voor zover op de site te lezen is, gaat het niet om een abonnement en kan je te allen tijde (spelling :P) weer ontkoppelen.

P.S. Voor de Google Chrome-gebruiker: Twitteren en Tweeten vanuit Chrome.

 • Wat er over sms2tweet wordt geschreven is niet waar, als je de gratis optie aan zet krijg je geen bevestingssms maar toch betaal je 25 cent extra.

 • Dat klopt, ik kwam er kortgeleden ook achter dat de gratis-functie van de site verwijderd is. Ik citeer:

  “Update (3 sept 2010): Wegens het snel gegroeide SMS-verkeer is het vanaf nu niet meer mogelijk je aan te melden voor een gratis sms2tweet account. Bestaande gratis-accounts blijven echter wel gratis. Deze nieuwe regeling geldt alléén voor nieuwe gebruikers.”
  via: http://sms2tweet.nl/faq

  Dit nieuwe tarief staat ook vermeld op de koppelpagina.

  Bedankt voor de melding.

 • Koos

  Okay, versturen is geen probleem. Maar ik wil bepaalde tweets ook onmiddellijk via sms ontvangen. Als ik op mijn pagina mijn gsm daartoe koppel lees ik in een waarschuwing dat mijn nummer geen ontvangs van tweets ondersteunt. Zijn er providers in nl die dat wel doen?

 • Dat durf ik zo niet te zeggen. Je kan het het beste navragen bij de site in kwestie.

%d bloggers liken dit: