Aanbevolen Chrome-extensies

Voor gebruikers van Google Chrome.

Zoek op de extensie-pagina naar de volgende namen (voor de streep -). Na de streep staat een korte uitleg van wat de plugin doet.

Access through Web Proxy – Student aan de RuG? Download dan deze extensie en vul de Opties als volgt in: http://twitpic.com/2s5pa6

AdBlock – AdBlock voor Chrome Blokkeert advertenties op het internet. Desgewenst per website in te stellen in combinatie met Browser Button for AdBlock. Incl. de advertenties in Youtube video’s. Met de button kan je sites toch toestemming geven om advertenties te tonen, bijvoorbeeld als er iets weg wordt gelaten wat je eigenlijk wel wilde zien. Andersom kan ook: advertenties die toch nog worden doorgelaten via deze knop aanklikken en toch verbergen.

Auto HD for YouTube – YouTube filmpjes altijd in de beste kwaliteit bekijken? Deze extensie stelt altijd de hoogst beschikbare kwaliteit in.

AutoPager Chrome – Deze extensie zorgt ervoor dat je niet (bijvoorbeeld bij Google zoeken) hoeft te klikken op ‘Volgende’ om meer zoekresultaten te bekijken. Gewoon scrollen en de volgende pagina’s worden er vanzelf onder geplakt. Werkt ook op andere sites, zoals Marktplaats, Ebay, e.d.

Better Gmail (Unofficial) – Verwijdert (naar keuze) reclame, chat, voettekst, e.d. en voegt (naar keuze) handige dingen toe aan Gmail.

Better Grooveshark – Liedteksten bij het momenteel spelende nummer, reclame blokkeren, crossfaders om twee nummers in elkaar te laten overlopen, scrobblen met Last.fm (voor mensen met een niet-VIP account bij Grooveshark) en het laat de titel van het huidige nummer zien in de titel van je internet tabblad (handig, want je hoeft dan niet op het tabblad te klikken om te zien welk nummer je luistert). Te vinden op: Userscripts.org

Buienradar – Snel kijken waar de buien hangen.

Chromed Bird – Voor Twitteraars.

ChromeItLater – Iets leuks gevonden maar nu geen tijd om het te lezen? Sla deze webpagina dan op naar je “read it later”-lijst. Wel even een account aanmaken bij readitlaterlist.com. Zie ook Mark for later.

Cleeki – Mis je de zogenaamde accelerators uit Internet Explorer? Selecteer een tekst en er verschijnt vanzelf een menu waarin je kan kiezen om de geselecteerde tekst (of adres) te zoeken, vertalen, kopiëren, enzovoort.

DayHiker – Gebruiker van Google Calendar? Beheer je hele agenda vanuit deze knop in Chrome.

Google Mail Checker Plus – Gmailgebruiker? Deze extensie laat het aantal ongelezen berichten zien. Deze berichten kunnen gelijk gepreviewd, gelezen, verwijderd, gearchiveerd of gemarkeerd als spam worden.

Google Quick Scroll – Ook deze plugin heeft te maken met Google zoeken. Soms zoek je namelijk ergens naar maar als je dan het zoekresultaat aanklikt en de pagina bezoekt kan je je zoektermen niet terugvinden. Een optie is ctrl+f om te zoeken, maar met deze plugin krijg je vanzelf de mogelijkheid om naar de relevante tekst te gaan.

Hotmail Checker – Controleert op nieuwe mail voor Hotmail.

IE Tab Classic – Werkt een pagina niet goed in Google Chrome? Dan is dit meestal de schuld van de webdesigner. Met deze plugin is het zeer simpel om even snel over te schakelen naar Internet Explorer.

iMacros for Chrome – Verricht je vaak dezelfde handelingen die maar niet worden opgeslagen? Neem een macro op en automatiseer Chrome.

Incredible StartPage – Vrolijkt de startpagina van Google wat op (is nog vrij basic, maar wordt vast nog uitgebreider).

is.gd URL Shortener – Verkort je link naar een is.gd-adres. Handig om lange links in e-mailberichten, MSN of op papier te zetten.

Mark for Later – Net als ChromeItLater, maar dan wat simpeler: toevoegen of verwijderen met één klik.

RapidShare DownloadHelper – Niet meer aftellen en klikken bij RapidShare-downloadsites.

SearchPreview for Google – Voegt plaatjes van de gevonden websites toe voor je Google zoekresultaten. Handig als je een site zoekt en nog wel ongeveer weet hoe deze eruit zag, maar niet meer hoe deze site ook alweer heette.

Screenshot – Een simpele oplossing om van een webpagina een schermafdruk te maken. Dit is de eerste extensie die de hele pagina meeneemt.

Secbrowsing – Al je extensies up-to-date houden.

Skipscreen – Net zoiets als RapidShare DownloadHelper, maar dan voor meer pagina’s. Waarom klikken door met advertenties overladen pagina’s als Chrome het ook voor je kan doen?

SpeedDial – Pas de standaardpagina van Chrome voor nieuwe tabbladen aan naar eigen wens en laat het lijken op een snellere en betere http://myfav.es. SpeedDial is eigenlijk sowieso een aanrader, want ik kan geen nadelen vinden als ik het vergelijk met wat standaard in Chrome zit.

WOT (Web Of Trust) – Is de pagina waar je bent wel betrouwbaar? Hoe gaan ze met je persoonlijke gegevens om? Download je wel echt het bestand dat je zocht, of is het een virus? Uitleg op Youtube? Hier.

YouTube Downloader – Download een YouTubevideo naar een gangbaar formaat in volle kwaliteit.

Clickable Links – Als ik hier www.google.com schrijf maar niet instel dat je erop kan klikken, dan moet je de link kopieren en plakken om’m te bezoeken. Met deze plugin hoeft dat niet meer. Ditzelfde geldt voor e-mailadressen. -> Zie Cleeki


Deze lijst met plugins zal  ik aanvullen zodra ik weer meer heb gevonden. Dit wordt dan o.a. automatisch op Twitter gemeld. In de reacties kan je natuurlijk ook plugins plaatsen die je aan anderen wilt aanbevelen.

Gerelateerde berichten:
Privacy op internet (incl. meer extensies)
Zoektips voor Chrome
– Alle Chrome-gerelateerde berichten