Goedkoop bellen (op vakantie)

Omdat het nu voor velen (bijna) vakantie is, eerst wat tips over bellen op vakantie. Zoek hiervoor op de website van je provider even naar voordeelnetwerken, die je vervolgens in het buitenland kiest op je telefoon. Niets te vinden? Kijk dan even op vakantiebellen.com, ook voor tarieven.

Kijk op Bellen.com en dan ‘Buitenlandbellen’ voor handige tips over bellen naar een buitenlands nummer vanuit Nederland.

Klantenservices

Wie wel eens een klantenservice belt, weet dat dit vaak 0900-nummers zijn. Om de bijkomende kosten te omzeilen, kan je op VraagAlex.nl zoeken of er een alternatief is tegen lokaal tarief. Sowieso is de site een aanrader voor iedereen die graag wil besparen, want het kan, op verschillende manieren!

Gratis bellen naar PC en telefoon

Wat veel mensen niet weten, is dat er manieren zijn om onbeperkt en voor een laag en vast bedrag per maand te bellen naar vaste telefoonnummers. Hier vind je daarover een uitleg.

Wellicht heb je wel eens gehoord van het programma Skype. Dit wordt veelal gebruikt om gratis gesprekken te voeren met anderen die hetzelfde programma hebben. Die anderen kunnen ergens in Nederland wonen, maar uiteraard kan je ook buiten de Nederlandse of zelfs Europese grenzen contact zoeken. Dit kan met een uitstekende gesprekskwaliteit en op zeer eenvoudige manier. Heeft de ander een webcam, dan kan hij of zij voor een videogesprek kiezen. Meer (Nederlandstalige) informatie en de gratis download voor het programma vind je op de website Skype.com.

Een andere en voor velen zeer interessante optie, is het bellen naar ‘echte’ telefoontoestellen. Dit kan voor 2 cent per minuut naar vaste aansluitingen en voor 25 cent per minuut naar mobiele telefoons. Voor bellen naar het buitenland kunnen andere tarieven gelden. Voor €4.54 per maand kun je zelfs onbeperkt bellen naar vaste toestellen in Nederland. Belt je meer met (familie, kennissen in) het buitenland, klik dan eens hier. De informatie op de laatstgenoemde pagina’s is helaas in het Engels, maar zeker de moeite waard voor wie veel belt.

Wie nog goedkoper wil bellen, zou zich kunnen verdiepen in VoipBuster. Bij elke ‘opwaardering’ van je VoipBuster tegoed, krijg je 120 dagen gratis bellen naar vaste nummers in bijna elk land over de wereld en tevens mag je van dat VoipBuster tegoed bellen of sms’en naar nummers die niet gratis zijn, zoals die van mobiele telefoons.