Tips/Alternatief voor LimeWire


  1. Gebruik FrostWire! In LimeWire zit namelijk veel rommel, zoals spyware en/of adware (een soort virus dat ervoor zorgt dat je privacygevoelige dingen deelt of veel popups en reclame ziet). Verwijder LimeWire (Configuratiescherm -> Software / Programma’s en onderdelen) en download en installeer FrostWire (gratis). Zet tijdens de installatie wel even de twee vinkjes bij de Ask-toolbar uit, die wil je toch niet. Doe dan gelijk even een Spyware-scan. Dit laatste is sowieso handig om bijvoorbeeld één keer per maand te doen. Hoe? Lees hier meer. Het kost misschien alleen een klein beetje moeite, maar bespaart een hoop ongemak!
  2. Dan weer terug naar FrostWire. Heel vaak komen er downloads tevoorschijn die precies overeenkomen met waar jij op gezocht hebt. Dit kunnen in veel gevallen virussen of nepbestanden zijn. Stel dat je iets van de artiest ‘Acda en De Munnik’ met de titel ‘Mooi Liedje’ zoekt, dan kan je het best één van de woorden weglaten, dus bijvoorbeeld zoek je dan op ‘Mooi Liedje’ van ‘Acda’. Alle zoekresultaten die verschijnen waar de woorden ‘en De Munnik’ dan toch in voorkomen, die zijn dan goed, omdat die niet letterlijk overgenomen kunnen worden van jouw zoekopdracht (omdat ‘en De Munnik’ daar niet in voorkwam).
  3. Als je naar Hulpmiddelen -> Opties -> Filters -> Ongewenst gaat (in LimeWire/Frostwire) en op het rondje van ‘Ongewenste bestanden niet weergeven’ klikt, kan je ook vage dingen laten verdwijnen. Zoek dan een keer op bijvoorbeeld alkjbl;nl;bjgl;jnsdlgjk (willekeurige onzin dus). Alles wat dan gevonden wordt, selecteer je en daarna klik je op het prullenbakje (‘Ongewenst’).
  4. Een laatste tip: klik niet zomaar elk zoekresultaat aan. Zoek je bijvoorbeeld op muziek, kijk dan naar de grootte. Muziek is meestal tussen de 2 en 8 MB groot, dus bij grootte zou een getal moeten staan tussen +/- 2000 en 8000. Kijk ook of de lengte ongeveer klopt met wat je verwacht: het lied dat je zoekt zal vast geen 10 seconden duren. Je zou ook op de bitrate kunnen letten: een hogere bitrate geeft een hogere kwaliteit van het bestand aan. In principe is alles vanaf 128 goed te luisteren, maar wie goede luidsprekers en een fijn gehoor hebben, zullen een hogere waarde selecteren, bijvoorbeeld 192 of zelfs 320.

Een totaal andere manier om muziek te luisteren is Grooveshark. Zoek je favoriete muziek op, zet het in de speellijst en je kan bijna alle muziek in goede kwaliteit beluisteren.

Veel plezier, en vergeet punt 1 hierboven niet!Het LimeWire logo. Gebruik voortaan echter liever Grooveshark.

Meer: