Over de foto’s

Bedankt voor het bezoeken van mijn website en de interesse voor de foto’s! Hieronder vind je informatie over mij, m’n camera, de site en het kopen van foto’s.

M’n camera(‘s) en ik
In het najaar van 2003 (na een zomervakantie waarin ik wat foto’s mocht maken) besloot ik om voor mezelf een digitale camera te kopen. Dit werd de Canon Powershot A70, waarvan ik had gelezen dat die goede foto’s produceert en dat je veel instellingen handmatig kunt regelen. Geen slechte keus, want ik heb er met veel plezier mee geëxperimenteerd en ‘geschoten’ om zo snel mogelijk de ‘basisregels’ van fotografie te ontdekken. Veel dingen heb ik geleerd door foto’s te laten beoordelen op fora op internet en door (beoordelingen bij) andermans foto’s te bekijken. Eind 2006 kocht ik de Canon EOS 400D + kitlens. Deze digitale spiegelreflexcamera gaf heel wat meer mogelijkheden en is me ook erg goed bevallen. Tegenwoordig (vanaf december 2010) fotografeer ik met de Canon EOS 60D, de grotere en nieuwere broer van de 400D. Als uitbreidingen daarop heb ik een Canon EF-S 55-250mm 1/4-5.6 IS lens, een Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM lens, een Canon Speedlite 430EX II flitser en de nodige accessoires en filters.

Scherpte
De foto’s zijn allemaal verkleind voor online vertoning. De foto’s kunnen hierdoor onscherp lijken. Ik raad af om de foto’s op te slaan en zelf af te drukken. Tevens is er een watermerk in de foto geplaatst. Bij aanschaf van een afdruk, kan deze verwijderd worden.

Fotoafdrukken kopen
De meeste foto’s zijn als afdruk te koop. Klik daarvoor bij de betreffende foto op ‘Koop dit artikel’ en selecteer de juiste grootte. Als er maar één maat genoemd wordt, is dit in principe de kortste zijde, behalve bij de lange panorama’s. Is een (normale) foto bijvoorbeeld in de verhouding 3:2 (‘drie staat tot 2-verhouding’) en je kiest het 20cm-formaat, dan zal ik de foto bestellen in het formaat 30×20cm. Wil je een andere afmeting? Neem contact op voordat je bestelt, een verkeerde keuze kan niet geruild worden.

De foto’s worden afgedrukt op hoogwaardig fotopapier bij een professionele printservice. De afdrukkosten zijn daar wat hoger dan normaal, maar je ontvangt de beste kwaliteit. Ik kies zelf het soort papier dat het beste bij de foto past, maar hier is in overleg van af te wijken. Ook kan je kiezen voor een ander materiaal, zoals canvas/linnen, acrylglas, forex (kunststof) of aluminium (al dan niet geborsteld) dibond. Hiervoor gelden uiteraard meerprijzen, vanwege hogere drukkosten. Neem contact op en geef je wens door. Voor grotere aantallen en commercieel gebruik gelden andere prijzen. Fouten en prijswijzigingen onder voorbehoud. Annuleren van een order is mogelijk zolang de bestelling nog niet bij de printservice is geplaatst. De dan eventueel door mij reeds gemaakte kosten, worden niet gedeclareerd.

Betalen kan via PayPal (eenvoudig met iDeal een account aanmaken of veilig betalen via CreditCard). Liever vooraf per bank betalen? Neem dan contact met me op.

Ben je van plan de foto’s achter glas in te lijsten? Selecteer bij je bestelling dan de optie ‘mat’ of geef dit aan me door.

De order- en verzendkosten zijn eenmalig: €6,95 (dus per bestelling, onafhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de foto’s).

Voor een hoge kwaliteit download, speciale afdruk of andere bewerking (bv. zwart-wit, sepia of één kleur) kun je me mailen voor mogelijkheden en prijzen.

Some rights reserved?
Deze fotopagina’s zijn onderdeel van robertlindeboom.nl. De foto’s zijn allemaal door mij gemaakt. Voor publicaties of een groter formaat van een bepaalde foto kan je contact opnemen voor de mogelijkheden. Ook is bij veel foto’s een optie gegeven om ze als afdruk voor eigen gebruik te kopen (zie boven).

Foto’s mogen zonder bewerkingen en met bron- of naamsvermelding gedeeld worden via sociale media. Hiervan wordt ik graag op de hoogte gehouden. Commercieel gebruik niet zonder toestemming.

Bekijk voor meer informatie over auteursrecht e.d. deze pagina.
Wie bezwaar wil maken tegen de ‘publicatie’ van een bepaalde foto, bijvoorbeeld op basis van het portretrecht, kan dat bekend maken d.m.v. het contactfomulier op mijn site.

Contact
Via deze site kan je contact met me opnemen over de foto’s, de site of iets anders. Reacties (met kritiek, complimenten, hulp, of noem het maar op) worden door mij zeer gewaardeerd.

Ik wens je veel plezier bij het bekijken van de foto’s!