Tag-archieven: foto’s

Overzicht beamer-presentatiesoftware kerken

In kerken wordt steeds meer gebruik gemaakt van de beamer om liederen, bijbelteksten, filmpjes en meer te projecteren. Programma’s zoals EasyWorship maken gebruik van een database met bijbel(teksten) en liederen uit verschillende bundels, maar zijn voor sommige kerken erg duur. Daarom deze zeer complete lijst met (gratis) alternatieven.

Polaroid Pogo met strepen repareren

Ooit op Marktplaats gekocht: de Polaroid Pogo. Dit is een klein, draagbaar printertje dat foto’s rechtstreeks vanaf de camera of via Bluetooth kan printen op een klein zelfklevend blaadje. Door een speciale techniek is er is geen inkt nodig en het enige wat je nu en dan moet bijvullen is het papier. Een leuke gadget […]

Hoe werkt 3D in films?

Films worden geprojecteerd op een plat vlak. Dat hoeft niet te betekenen dat dat wat je ziet ook ‘plat’ lijkt. Steeds vaker worden films uitgebracht in 3D. Al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw worden er verschillende en steeds betere technieken ontwikkeld die diepte suggereren. Dit kan met, maar ook steeds vaker zonder een speciaal “3D-brilletje”. Hiervoor moet de film wel op een andere manier opgenomen en geprojecteerd worden. Wat zijn de verschillende technieken en hoe zorgen deze ervoor dat wij in iets wat plat is diepte kunnen zien? Probeer het zelf!