Omzettabel nummering nieuw liedboek

Afgelopen weekend verscheen het nieuwe liedboek (2013). Dit boek bestaat naast gedichten en nieuwe liederen ook uit veel liederen uit oudere bundels. Wat mist, en mijns inziens in een samengestelde bundel zeer handig kan zijn, is een omzettabel / transponeringstabel waarmee de nieuwe nummering gekoppeld kan worden aan gezangen, psalmen, opwekking, ELB, e.d. Volgens verschillende bronnen (zie onder) komt deze lijst nog wel, maar is deze nog niet klaar.

Nico Sjoer en Klaas-Willem de Jong zijn al bezig geweest en hebben de nummers uit Tussentijds (Sjoer) en de gezangen uit het liedboek van 1973 (beide) gekoppeld aan de nieuwe nummers. Ik heb de lijsten samengevoegd in dit online document**, opdat het voor iedereen inzichtelijk is en iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen. Op het moment van schrijven is de lijst immers nog niet compleet. Organist Gijsbert Meuleman gaf aan wel te willen aanvullen vanuit de opwekkingsbundel. Anderen die zich geroepen voelen een steentje bij te dragen aan een werkbare lijst, zijn van harte welkom*.

In het online document kunnen opmerkingen worden geplaatst voor correcties e.d. Wie een grotere bijdrage wil leveren, kan contact met me opnemen voor bewerkingstoegang tot de lijst*. Alvast bedankt en veel gemak gewenst met de lijst!

Helaas is deze werkwijze (zie onder, een gesprek op Facebook met ‘Liedboek‘) naar mijn mening het omgekeerde van hoe het hoort, maar als er toch mensen zijn die zich willen inzetten en hebben ingezet voor zo’n lijst, dan faciliteer ik dat graag via een overzicht.

Klik hier om naar het online document te gaan.**

Conversatie Liedboek

Gerelateerd: meer over het nieuwe liedboek, bladmuziek en beamers in de kerk.

Update (6-6-’13): Opmaat Producties heeft een online zoekfunctie beschikbaar en heeft aangegeven deze te willen aangeven met gegevens uit de in dit artikel genoemde lijst. Hopelijk mogen we aanvullingen terugverwachten.

Update (3-7-’13): Zojuist heb ik vernomen dat bovengenoemde Opmaat Producties voor de Wegwijzer voor het Liedboek, waar het aantal zoekopdrachten nu nog gelimiteerd is, de complete lijst in gedrukte vorm voor €15 wil gaan leveren i.s.m. het recent opgerichte Stichting Kerkmuziek Netwerk. Het online document dat in dit artikel beschreven wordt zal altijd gratis blijven.

Screenshot van 3-7-2013

Screenshot van 3-7-2013.

*Toevoegingen aan de lijst doen? Vraag om bewerkingstoegang. Download de lijst niet om deze offline te bewerken, want naderhand weer samenvoegen is onbegonnen werk! Een download voor eigen offline gebruik is uiteraard geen probleem.

**Creative Commons-Licentie
Omzettabel nummering nieuw liedboek van diverse auteurs is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

%d bloggers liken dit: