Incredimail mail exporteren of importeren

Ik heb het programma zelf gelukkig nooit geïnstalleerd en ben het ook niet van plan. Bij een zoektocht op internet blijkt dat er meerdere mensen zat zijn van het programma en het willen verwijderen. Dit verwijderen op zich is niet zo moeilijk (Configuratiescherm -> Software / Programma’s en onderdelen). Het probleem voor velen is echter, dat de e-mail hiermee ook verdwijnt. Incredimail heeft namelijk geen universele e-mail exportfunctie (zoals bv. Outlook Express, Windows Live Mail, Thunderbird en Microsoft Outlook die functie wel hebben). Dit zullen ze wellicht bewust niet ingebouwd hebben, om de drempel om te verhuizen naar een ander programma te verhogen.

Wie toch zat is van het programma met z’n reclame en voor sommigen lastige interface, is er gelukkig nog wel een oplossing. Voor oudere versies van Incredimail waren er nog backup- en exporteerprogrammaatjes, maar door een hogere beveiliging van de berichten is dat met nieuwere versies niet meer mogelijk of moet je betalen voor volledige functionaliteit. Dan maar een wat omslachtigere manier. Simpel zal deze niet voor iedereen zijn, maar als je berichten grote waarde voor je hebben, heb je het er vast wel voor over.

Het idee is als volgt: de berichten in Incredimail gaan we kopiëren naar een (tijdelijk) Gmail-adres* en vervolgens in een ander programma naar keuze weer binnenhalen. Ik ga niet elke stap in detail beschrijven, maar zal linken naar pagina’s waar dat al gedaan is (waarom het wiel opnieuw beschrijven?)

Tip: als je al een e-mailadres hebt waarbij je alle berichten ook via een website kunt bekijken zoals bij Gmail en Hotmail het geval is, kan je waarschijnlijk zonder problemen een account voor dit e-mailadres in je nieuwe favoriete e-mailprogramma aanmaken en alle berichten daar binnenhalen. De berichten zullen in dat geval niet verwijderd worden als je Incredimail verwijdert.

1) Maak via bovenstaande link een Gmail-adres aan. De stappen wijzen voor zich.
2) Stel Gmail in bij Incredimail. Bij de instellingen van Gmail staat duidelijk hoe dit moet, maar je kan het ook op deze pagina nalezen. Waar je de keuze tussen Pop/Pop3 en Imap hebt, kies je voor Imap.
3) Kopieer alle berichten (alles selecteren: Ctrl+A) die je in Incredimail hebt staan naar de nieuw aangemaakte Gmail Imap door de berichten daar naartoe te slepen. Dit kan lang duren.
4) Stel nu Gmail in voor je nieuwe te gebruiken e-mailprogramma. Je kan ervoor kiezen de berichten in Gmail te laten staan, of ze te kopiëren naar de normale mappen in je nieuwe programma (bv. Postvak In).

*Eventuele andere adressen met Imap-ondersteuning (bv. Hotmail) zijn ook mogelijk.

 • Harry

  Hallo,

  Kun je me punt 3 uitleggen? Ik kom hier niet uit.

  Harry

 • Als het goed is heb je twee mappen die ‘Postvak In’ of ‘Inbox’ heten; één van Gmail en één die er altijd al was. Van die laatste kopieer je de berichten naar de nieuwe Inbox van Gmail.

 • Harry

  kan het niet vinden, staat maar 1 postvak in, als ik het gevonden had was het niet zo moeilijk, ook in options kan ik niets vinden

 • Staan zowel de Gmail- als de ‘oude’ berichten in die map?

 • Harry

  heb alleen maar 1 postvak in map, mss doe ik iets verkeerd in incredimail, maar zou niet weten wat

 • Ik weet het zo ook niet, heb het programma niet geïnstalleerd en er kunnen natuurlijk altijd wijzigingen opgetreden zijn.. Belangrijk is in ieder geval dat je Gmail als imap instelt (niet pop3).

 • Harry

  dat heb ik gedaan, zowel op gmail als in incredimail.
  Als je het automatisch laat invullen bij incredimail, je kan het namelijk niet handmatig invoeren zoals bij die link van je, dan kan incrdimail het account niet aanmaken. Vul je op de plek waar pop3.gmail.com staat, imap.gmail.com krijg ik ook geen 2 postvakken in te zien. Het hele gebeuren is op de laptop van mijn dochter en die moet nodig opgeschoond worden, de rest van het gezin is al in een vroeger stadium overgezet, toen kon het nog wel nl.
  In ieder geval bedankt voor je hulp, hadden we het programma maar nooit aangeschaft.

  Harry

 • hans

  heb ik het goed dat je na het slepen je mail dan ook in de webmail van gmail kan zien?

 • Ja, dit zou dan ook moeten kunnen.

 • hans

  blijven de kopteksten zoals ze waren?

  m.a.w. in bv. Outlook komen de mailtjes er hetzelfde eruit te zien, als in 1e instantie ze in incredimail staan?

 • hans

  heb je dit zelf al eens getest?

 • In principe wel, omdat de protocollen voor beide programma’s in principe hetzelfde werken. Heb het eenmaal (voor iemand anders) getest. Voor de zekerheid kan je Incredimail nog even geïnstalleerd laten, totdat je zeker weet dat je alle mail over hebt kunnen zetten.

 • hans

  mooi wark, ik ga het proberen
  bedankt

 • geachte lezer ik weet niet of ik bij U op het juiste adres ben.
  maar ik prober al uren (elke dag wel) eindelik mijn incredimail te aktiveren maar het lukt mij niet.Volgens mij kan je ook niet rechtstreeks met incredimail comuniseren het is om gek te worden.

  indien U mogelijkheden ziet mij te helpen,graag.
  met vriendelijke groeten G.H. van Cooten

 • Gelukkig heb ik nooit Incredimail gebruikt, ik kan u helaas niet helpen

 • Ik ben inderdaad geen medewerker of helpdesk van Incredimail, maar dat heeft u wellicht wel in het bericht kunnen lezen. Ik raad het programma dan ook niet aan, zeker gezien de ervaringen die u er nu al mee heeft. Ik zou ook niet weten wat u kunt doen om het programma te activeren. Mogelijk blokkeert een firewall of virusscanner het programma?
  Succes!

  Groeten,
  Robert

 • Héléna Léonard

  IK heb incredimail op mijn computere maar op mijn ipad verdwijnen de mails als mijn computer aanstaat.
  Volgens Belgacom moet ik windows live mail instellen. Hoe moet ik te werk gaan en zal da gunstige resultaten geven.
  Hoe moet i POP3 veranderen in IMAP voor de inkomende mails?Mag ik mijn gewone mailadressen behouden bv. skynet.
  Graag hulp
  Met dank
  Héléna Léonard
  email : helena.leonard@skynet.be

 • Dag Héléna,

  Dat de mails op de iPad verdwijnen als de computer aanstaat, komt doordat Incredimail de berichten van de mailserver haalt waardoor de iPad er niet meer bij kan.

  Voor het instellen van Windows Live Mail kan je bovenstaande instructies volgen (om alle mail te bewaren). De instellingen voor Belgacom/Skynet zijn hier te vinden. Voor het overzetten kan je alle adressen gebruiken die imap ondersteunen.

  Om ervoor te zorgen dat mail op zowel iPad als computer binnenkomt, zijn er twee opties:
  1. imap gebruiken. Het nadeel is dat de server vol kan raken waardoor er op een gegeven moment geen mail meer binnenkomt. Dit hangt af van de inboxgrootte. Bij providers als Gmail en Hotmail heb je daar niet snel last van.
  2. Pop3 blijven gebruiken, maar inschakelen dat de berichten nog een dag of 7 op de mailserver blijven staan.

  Succes.

  Groeten,
  Robert

 • johnschiekamp

  kijk uit met incredimail meesten mensen denken mooi programma ik had hem gekocht nou zat vol met virussen .
  Mijn virus scanner ging met sprongen en geeft aan dat het een gevaarlijk virus is ik heb zelf nod 32 die ik betaalt heeft en heb hem-
  door gestuurd om hem te keuren ik kreeg bericht terug dat incredimail niet schoon was dus kijk uit.

%d bloggers liken dit: