Metrokaart Amsterdam voor aan de muur

Een bericht van ‘beeldblog’ Brekend.nl, waarin metrokaarten van verschillende grote steden waren omgetoverd tot minimalistische posters, bracht mij op het idee om hetzelfde eens te proberen voor een OV-netwerk in Nederland. Het liefst zou ik de buslijnenkaart van mijn eigen stad gebruiken, maar die heeft weinig met minimalistisch te maken. Dan toch maar een stad met een metro; Amsterdam.

Het eindresultaat

Er bestaan al een aantal mooie afbeeldingen van het metronetwerk in onze hoofdstad, maar om in de originele stijl te blijven, had ik een wat minder recht-toe-recht-aankaart nodig. Uiteindelijk was het kaartje op Wikipedia voor mijn doel het meest geschikt. Nu maar hopen dat deze een correct beeld geeft..

In Photoshop heb ik alle overbodige gegevens uit de afbeelding verwijderd. De metrolijnen heb ik geplaatst in een eigen laag en dezelfde kleur gegeven. Ook is er wat smoothing toegepast zodat de dikte overal ongeveer gelijk is (ongeveer voldoet hier, want ik ga de afbeelding toch niet in het groot afdrukken of gebruiken). Het zou echter mooier zijn als ik de lijnen wat dunner en overal even dun had gemaakt. Als achtergrond heb ik die van Rome gekozen en een wat andere kleur gegeven.

NB: Ik ga geen grotere afbeelding plaatsen vanwege het auteursrecht van de oorspronkelijke kunstenares. Het is immers haar oorspronkelijke idee. Het ging me vooral om het idee om zelf zo’n kaartje te bewerken voor een Nederlandse stad.

%d bloggers liken dit: