Intervalometer handleiding
Meer plezier van je TI grafische rekenmachine en je camera!
Inhoudsopgave:
Op deze website vind je een programma om met je grafische rekenmachine (grm) je digitale fotocamera aan te sturen als afstandsbediening (remote), intervalometer (een afstandsbediening die een X aantal foto’s om de Y seconden maakt) of voor een ander doel (bulb, timer). Zo beleef je na je middelbare schoolperiode toch nog plezier van je rekenmachine en kan heb je geen laptop meer nodig om outdoor time-lapse filmpjes te maken! Je hebt hiervoor verder alleen het linkkabeltje nodig dat standaard door Texas Instruments met je rekenmachine meegeleverd wordt.
Kijk bij ‘Verwerking’ om filmpjes te zien van wat je met deze praktische combinatie kunt doen!
LET OP:
Voor zover ik weet is dit getest met een TI83, TI-83 Plus (+ Silver Edition) en TI-84 (zie onder voor TI-85 en TI-89) op de Canon EOS 400D, 350D en 300D met een standaard linkkabel In alle testgevallen ging dat probleemloos zonder beschadiging van apparatuur. Toch heb ik geen bewijs dat het niet fout kan gaan. Er kan een kans aanwezig zijn dat bijvoorbeeld door verkeerde kabels, iets afwijkends in de rekenmachine of in de camera een fout kan ontstaan. Hiervoor ben ik niet verantwoordelijk, ook al gebruik je het programma dat op deze site te vinden is. Met andere woorden: alles wat je doet binnen het thema van deze site, is op eigen risico! Ook slijtage aan camera sluiters en spiegels door veelvoudig ‘schieten’ heb je zelf in de hand.
Ben je handig met electronica, dan zou je misschien de spanningen en effecten van gebruikte methoden door de rekenmachine kunnen meten en vergelijken met een officiële afstandsbediening voor dergelijke fotocamera’s.
Andere rekenmachines en camera’s
Ik kan niet zeggen of het met andere rekenmachinetypes/-modellen of andere cameramerken/-modellen werkt. Probeer het uit is mijn advies. Vragen hierover kan ik niet beantwoorden, omdat ik het ook niet uit kan proberen.
Voor de TI-85 heb ik misschien een oplossing en met de TI-89 moet het ook kunnen. Bekijk hiervoor de pagina ‘broncode’.