Mail doorsturen naar meerdere adressen via Gmail

In een eerder bericht liet ik zien hoe je berichten van Hotmail automatisch door laat sturen naar een ander adres. Via Gmail kan dit ook, zelfs nog veel eenvoudiger:

  1. Klik op het Tandwiel aan de rechterbovenkant van de pagina.
  2. Klik op Instellingen voor Gmail
  3. Ga naar het tabblad Doorsturen en POP/IMAP
  4. Klik op Een doorstuuradres toevoegen
  5. Je ontvangt een bevestigingsbericht met link op het ingevoerde adres en als op die link is geklikt, kan het doorstuuradres voortaan worden gebruikt.

Standaard is het niet mogelijk om berichten automatisch door te sturen naar meerdere adressen, maar met een trucje kan het:

 1. Herhaal de stappen 1-5 zoals hierboven beschreven voor elk e-mailadres waar berichten naar moeten worden doorgestuurd.
 2. Ga weer naar Instellingen voor Gmail (stap 1 en 2 hierboven) en ga naar het tabblad Filters.
 3. Klik op Nieuw filter toevoegen
 4. Vul in het veld ‘Van‘ een sterretje (*) in en klik op Volgende stap. Het sterretje zorgt ervoor dat berichten van iedereen geselecteerd worden. Uiteraard kan je ook andere condities opgeven.
 5. Vink nu Doorsturen naar: aan en selecteer één van de doorstuuradressen.
 6. Kies eventueel meerdere acties en klik ten slotte op Filter maken.
  NB: de optie ‘Pas het filter ook toe op onderstaande 10244 conversaties.’ zal niet de ‘onderstaande’ berichten doorsturen, maar wel eventueel geselecteerde labels toepassen.

Herhaal deze stappen voor elk doorstuuradres.

Overigens is het aan te raden om voor groepen Google Groups te gebruiken. Hierbij is meer in te stellen en ontvang je een gezamenlijk groepsadres.

%d bloggers liken dit: