Philips AmBX

–Eigenaars van een AmBX-systeem, scroll naar onderen tot het laatste filmpje!–

AmBX van Philips is een systeem dat de computerervaring moet verbeteren. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, waaronder een startersset. Deze set bevat twee lampen voor naast je scherm en een box met 3 lichtbronnen voor erachter. Ik zeg bewust ‘lichtbronnen’, omdat lampen niet de goede benaming is: er zitten meerdere kleuren leds in elke unit:

De leds zijn zoals hierboven te zien in allerlei kleuren te toveren met allerlei hoeveelheden verzadiging en allerlei waarden voor de lichtsterkte. Elke unit kan apart aangestuurd worden:

De filmpjes zijn een beetje schokkerig, ik weet niet waardoor dit komt, wellicht is het tijdelijk..

Deze sterke en felle leds zorgen ervoor dat de omgeving rondom je scherm meekleurt met wat er op je scherm te zien is, ideaal bij spellen en films:

Wie goed zoekt, kan een dergelijke set voor ongeveer 30 euro aanschaffen. Denk hierbij aan Marktplaats of overweeg om een nieuwe set in Amerika te kopen, met de huidige dollarkoers komt dat inclusief verzending maar net iets boven de 30 euro uit (let wel dat er verschillende sets zijn: zo zijn er sets met (5.1) luidsprekers erbij in en door de 5 luidsprekers ook 5 lampen, sets met ventilatoren of zelfs met ‘trilplank’ waar je polsen op liggen tijdens het spelen van een game).

Wie al een AmBX-set heeft vraagt zich waarschijnlijk af of de lampen ook kunnen reageren op foto’s of op dingen die je uitvoert op je bureaublad. Nou, dat is wat ik me ook afvroeg, en na een zoektochtje kwam ik dit topic tegen op het AmBX-forum, met daarop de volgende versies van het inofficiële programma Aurora Synthesia:

Alpha 1.04
Alpha 1.05

Beide zijn het ingepakte bestanden: even uitpakken met WinRAR (of gelijksoortig) en openen is alles wat je hoeft te doen. Werkt er één niet, probeer dan de ander. Op het moment van schrijven zijn dit de nieuwste versies. Lees de rest van het forum-topic voor eventuele nieuwere versies.

Aurora is de stand die ‘kijkt’ wat je op je beeldscherm doet, Synthesia is de stand die reageert op geluid, naar mijn mening mooier (en met meer programma’s, zoals Winamp) dan de plug-in voor Windows Media Player die standaard meegeleverd wordt door Philips.

Alvast twee veelgestelde vragen:

– In Windows Vista en Windows 7 dient Aero-mode uitgeschakeld te zijn. Het programma zal hier als het goed is om vragen als dit nog niet het geval is.
– Voor de Synthesia-mode dient je geluid ingesteld te zijn op ‘Stereo mix’ of ‘Wat je hoort’. Dit gaat als volgt.

Ik heb het programma zelf niet geschreven, dus voor verdere vragen kan je denk ik het best op het forum terecht.

%d bloggers liken dit: