Sponsors gezocht!

Bedankt voor het bekijken van dit bericht. Hierin zal ik een korte uitleg geven van wat de Werkgroep Babadag eigenlijk inhoudt.

De afgelopen jaren zijn er met de organisatie Livingstone werkvakanties naar Roemenië geweest. Kleine groepjes jongeren waren op bezoek bij een zigeunergemeenschap in Babadag, een plaatsje dicht bij de Zwarte Zee. Ik ben in de zomer van 2008 geweest. In het dorp Babadag is er een gedeelte waar de Roemenen zelf wonen en is er een aparte zigeunerwijk. En wat een verschil tussen deze twee wijken! Het dorpje ziet er best goed uit, de straten zijn verhard en er zijn goede huizen en winkels. Maar aan de rand van het dorp is de zigeunerwijk. Geen verharde wegen, maar stenen, zand, afval en van alles ligt er op de grond. De zigeunermensenmensen zijn arm, door discriminatie. Kinderen lopen er soms op blote voeten, de kleren die ze aan hebben zijn of kapot of ontbreken. En de hygiene is niet zoals wij die kennen.

Een aantal jaren geleden is er door een Roemeense man een kerkje opgezet voor de zigeuners. Livingstone steunde vanaf dat moment het project en zo is er ook een kleuterschooltje opgezet. Hier worden de kinderen voorbereid op het echte Roemeense onderwijs, zodat de aansluiting met dat onderwijs beter wordt. De kinderen krijgen niet alleen les, maar ook ontbijt op het schooltje.

Afgelopen zomer was de laatste reis door Livingstone naar Babadag, omdat in principe al het kluswerk gedaan is. Hierdoor kan Livingstone het project dus ook niet meer financieren.

Gelukkig hoeft het nu niet op te houden! Want ondanks dat Livingstone stopt met het organiseren van reizen naar Babadag en het ondersteunen van het project, is een aantal jaren geleden de Werkgroep Babadag opgericht door mensen die mee geweest zijn op een werkvakantie en betrokken wilden blijven bij de mensen in Babadag. Op dit moment is de werkgroep vooral bezig met het werven van nieuwe, vaste sponsors, want het geld is en blijft hard nodig, zodat het project kan blijven bestaan!

Het geld van sponsors wordt als volgt verdeeld:

  • Onderhoud kleuterschool en kerkje
  • Ontbijt voor de kinderen op de kleuterschool
  • De dominee van het kerkje
  • De kleuterjuffen
  • Een aantal hele arme gezinnen. Zij krijgen meel waar ze zelf brood van kunnen maken.

Zoals je hier leest, wordt het geld zeer goed besteed. Ontvangers moeten werken voor het geld dat ze ontvangen en voor eventuele werkzaamheden aan het schooltje of de kerk moeten alle kosten verantwoord worden. Omdat er allemaal vrijwilligers bij de Werkgroep Babadag zitten, werken we niet met lonen of directeuren waar een groot deel van de giften naartoe gaat!

Ik wil je vragen om het project te steunen. Hiervoor kan je een machtigingsformulier van www.werkgroepbabadag.nl invullen en daarmee bijvoorbeeld maandelijks een zelf te bepalen bedrag overschrijven naar de werkgroep. Een paar euro kan bijna iedereen missen! Als vaste sponsor wordt je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in Babadag door middel van een nieuwsbrief die eens in de 1 à 2 maanden verschijnt.

Mocht je nog meer informatie over Babadag willen, vraag het dan gerust of kijk op deze website: www.werkgroepbabadag.nl.

Namens de werkgroep wil ik je hartelijk bedanken voor het lezen van deze brief en voor wat je wilt doen!

Voor bedrijven die sponsor willen worden nog wat extra (leuke) informatie uit een eerder bericht van m’n site:

  • Giften zijn aftrekbaar van de belasting. Daarnaast kunnen we voor bedrijven kijken wat we kunnen doen aan sponsoring, bijvoorbeeld door een link naar een site en/of een afbeelding.

Voor vragen kan natuurlijk iedereen Contact met me opnemen.

%d bloggers liken dit: