Unieke spellen

Laatst werd me gevraagd meer spelletjes dan alleen Escapa! te plaatsen. Nu zijn er al hele sites vol met spelletjes en die weet je waarschijnlijk zelf wel te vinden. Ik kies nu voor twee spellen die niet op dergelijke sites te vinden zijn, omdat ze even gedownload moeten worden. Maar, geen paniek: ze zijn gratis, veilig en niet echt groot van formaat, dus zo gedownload.

Neverball (en Neverputt)
Het eerste spel is Neverball. Beweeg de vloer met muis of toetsenbord en laat de bal tussen alle obstakels door rollen. Vergeet niet de nodige punten te pakken en blijf op het speelveld om veilig bij de finish te komen, binnen de tijd.. Van alles wat: puzzelen, actie en vooral behendigheid. De huidige versie bevat 141 levels aan speelplezier.

Hierop uitgekeken? Dan vind je op dezelfde site het soortgelijke spelletje Neverputt: een spannend, multiplayer golf-spel met 134 levels.

Dyson
Voor wie graag een keer iets totaal anders speelt, heb ik hier Dyson. Je begint op een soort planeetje met één boompje waaraan zaden groeien. Als je 15 van deze zaden hebt, kan je een nieuw boompje planten. Dit kan weer een boompje waar aan zaden groeien zijn, maar je kan ook een zogenaamde ‘defence-tree’ planten; een boom die kwaadaardige zaden (virussen) onschadelijk maakt. Als je genoeg zaden hebt, kan je deze sturen naar een ander planeetje. Maar let op: hier kunnen kwaadaardige zaden ronddwarrelen of (defence-)bomen geplant zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling om alle planeetjes in het level op een strategische wijze te veroveren.

Een kleine tip: elk zaadje heeft z’n eigen eigenschappen, zoals snelheid, kracht en energie. Stuur je een gemengd ‘leger’ aan zaden naar een planeet, dan zal deze nieuwe planeet ook een nieuwe soort voortbrengen met de gecombineerde eigenschappen.

Het spel wordt gespeeld met de muis: scrollen om in en uit te zoomen, klikken op een planeet geeft je de eigenschappen van die planeet en slepen van de ene naar de andere planeet stuurt alle ronddwarrelende zaden van de ene naar de andere. Lees eventueel nog even de ‘how to play’, maar level 1 moet zonder al te veel moeite te doen zijn. Maar dan de soms frustrerende en vooral verslavende volgende levels…

%d bloggers liken dit: