Sneller en beter internetten

Het is fijn als internetten snel en soepel gaat. Bij deze een overzichtje van programma’s die daarvoor te gebruiken zijn.

Op elke Windows-computer zit standaard een versie van Internet Explorer. Momenteel is dat meestal versie 6, 7 of 8. Je kan op deze pagina nagaan welke versie je gebruikt. Zo’n internetprogramma wordt een browser genoemd.

Telkens als er een nieuwe versie van een browser uitkomt, worden websites daar als het goed is aan aangepast. Zo zijn er momenteel steeds meer websites die Internet Explorer versie 6 of lager niet meer goed ondersteunen. Het resultaat: bepaalde internetpagina’s doen het niet meer goed of tonen de pagina niet zoals de site-ontwikkelaar het bedoelt heeft. Plaatjes staan dan bijvoorbeeld verkeerd, of knoppen in een menu werken dan niet meer. Internet Explorer 6? De hoogste tijd voor een nieuwere versie! Daarvoor maak je in het rijtje hieronder een selectie:

Internet Explorer 7:
– voor Windows XP
– (staat standaard geïnstalleerd op Windows Vista)

Internet Explorer 8:
– voor Windows XP
– voor Windows Vista

De nieuwste is versie 8 en deze wordt daarom ook aanbevolen.

Maar, naast Internet Explorer zijn er ook nog andere browsers waar je uit kunt kiezen en die ik je zelfs wil aanraden te gebruiken. Een zeer snelle is Google’s Chrome die hier gratis te downloaden is. Naast een snelle opstarttijd, kan je in Chrome gebruik maken van de adresbalk (daar waar je bijvoorbeeld www.robertlindeboom.nl invult om naar mijn website te gaan) om te zoeken in zoekmachine Google, of een andere zoekmachine naar uw voorkeur.

%d bloggers liken dit: