Terug naar Roemenie!

Leuk nieuws: van 17 t/m 23 oktober terug naar Babadag in Roemenie! De tickets zijn geboekt en inmiddels geleverd, dus alleen nog even wachten tot het zo ver is.. 🙂

Trouwe lezers van deze website weten natuurlijk wel dat we vorig jaar in de zomervakantie met Livingstone naar Babadag zijn geweest om daar twee weken bij de zigeunergemeenschap te klussen, kinderwerk te doen en allemaal mensen ontmoeten. Dat was echt heel mooi om te doen en om in Nederland verder te kunnen helpen zijn we na de tijd lid geworden van Werkgroep Babadag. Dat is een werkgroep van een aantal mensen die ook al eens in Babadag zijn geweest en het project helpen te blijven bestaan. Nu gaat Eline, ook iemand van de werkgroep, voor twee maanden naar Babadag en komen wij dan dus een weekje langs! Veel zin om de mensen daar weer te zien, kijken hoe het nu gaat en weer ff wat dingetjes te doen daar!

En nu we het er toch over hebben…. We zijn nog steeds hard op zoek naar sponsors voor Babadag (en nee, de reis e.d. betalen we gewoon zelf, dus het geld komt echt bij het doel!)

Ter opfrissing weer wat informatie over het project:
Het project is opgezet voor de zigeuners in Babadag, die daar worden gediscrimineerd door de Roemeense bevolking. Het project bestaat onder andere uit een kleuterschooltje dat is opgezet voor zigeunerkinderen, zodat zij later betere aansluiting hebben op eventueel het Roemeense onderwijs. Ook zouden we ze graag laten ontbijten op het schooltje, maar dat is op dit moment nog niet mogelijk. Daarnaast is er een kerk opgericht voor alle christenen in de overheersend islamitische cultuur, en die gemeente groeit nog steeds! En we ondersteunen enkele hele arme gezinnen met voedsel en dergelijke levensbehoeften.

Denk dus alsjeblieft even na of je Babadag wilt sponsoren, zodat er genoeg geld is om bijvoorbeeld elke dag ontbijt op het schooltje te kunnen uitdelen. Je kunt zelf een bedrag kiezen en of het eenmalig of maandelijks is. Maandelijks is natuurlijk nog mooier, omdat we dan structureel geld binnen krijgen. En het kan al voor bijvoorbeeld 5 of 10 euro per maand! Wij hebben zelf mogen zien (en gaan weer zien) dat het geld erg goed terecht komt (zonder dure directeuren e.d. binnen de werkgroep).

Voor meer info en een sponsorformulier kun je kijken op de site: www.werkgroepbabadag.nl. Vragen stellen mag natuurlijk altijd. En kom voor de foto’s en wellicht verhalen na de tijd zeker nog een keer terug!

%d bloggers liken dit: